fbpx

5 טיפים, איך למצוא היום מועמדים

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

אמ"לק: 5 טיפים, איך למצוא היום מועמדים.

האתגר מספר #1 היום לצוותי משאבי אנוש בארגונים הוא לעמוד ביעדי הגיוס. שאלתי 153 סמנכ"ליות וסמנכ"לי משאבי אנוש ואלו היו התגובות שלהם לגבי האתגרים שהכי מעסיקים אותם.

לא מפתיע, אנחנו במדינה עם 2.5% אבטלה. כ-120,000 מובטלים, עם 141,000 משרות פנויות. עוד עשרות אלפים מגוייסים ולא זמינים לעבודה, מצב מלחמה כבר 16 חודשים רצוף. מנסים להמשיך "עסקים כרגיל" כשכלום לא כרגיל.

אני רוצה לתת 5 טיפים, כיוונים למיקוד למי שמוצאים שהאתגר המרכזי שלהם הוא למצוא מועמדים.

1. ניודים פנימיים הם מקור הגיוס הראשון בארגונים גדולים.

בארגונים שיש בהם מאסה של עובדים בפרופילים מסוימים (למשל מפתחים / אנשי שירות / אנשי מכירות), הם יכולים לנוע לרוחב בארגון. פגשתי השנה 2 ארגונים שהגיוס מניוד פנימי סגר להם יותר מ-70% מהתקנים שנפתחו לגיוס.

2. "חבר מביא חבר"

כלומר הפניות ומועמדים שמגיעים דרך העובדים והמנהלים שלכם, צריך להיות מקור הגיוס השני בארגון. בארגונים שעושים "חמ"ח" טוב, זה מספק לפחות 50%+ מהגיוסים מבחוץ.

איך עושים חמ"ח טוב? לא מתגמלים עליו בכסף, אבל כן מעודדים אותו דרך ההנהלה. זה צריך להיות מטרה עסקית/ניהולית, מקודמת ע"י המנכ"ל/ית וההנהלה. אם רוצים נורא לתת מתנה/פרס, אז לא כסף, רק חוויות / מתנות שמייצרות חיבור רגשי. לא לתת לאנשים לחכות 3 חודשים בשביל המתנה. אפשר גם מתנה סימבולית. העיקר – תשומת לב, פרגון, ולעודד להביא אנשים כמוכם (כמו העובדים שכבר נהנים לעבוד אצלכם). המועמדים דרך חמ"ח צריכים להרגיש יחס מיוחד. VIP.

3. מועמדים מהעבר – דרך מערכת ניהול הגיוס שלכם

להחזיק מערכת לניהול גיוס ולפנות למועמדים מהעבר בסמסים, במיילים, בוואטסאפ. בבוט שבודק אם מתאים לך לעבוד איתנו ובאיזה תחום.

4. עובדים מהעבר (כגורם מפנה וגם בעצמם יכולים לחזור)

לשמור על קשר עם עובדים טובים שעזבו דרך ניוזלטר, דרך אירועים לעובדים מהעבר. לספר להם מה קורה היום בארגון, איך התקדמתם, ולהזמין אותם להפנות חברים שלהם.

5. קשר דרך אקדמיה והכשרת מועמדים עתידיים הרבה לפני שהם פוטנציאליים

תזהו את מסלול הקריירה הפוטנציאלי של העובדים העתידיים שלכם, ותחפשו איפה יכולתם לפגוש אותם לפני שנה. שנתיים. שלוש. תיצרו שם חיבור קבוע. למשל – הרצאה בקורס באוניברסיטה, או קשר עם מנהל הפרישה מצה"ל. סדנאות הכשרה קצרות/ארוכות על חשבון הארגון להכשרת עובדים בתחומים מסוימים על חשבונכם, בלי התחייבות. שיהיה להם ממש ממש קל ובעל ערך להיות איתכם בקשר.

תשלחו את העובדים הטובים ביותר שלכם להיות סוכנים מול מועמדים פוטנציאליים במהלך דרכם. קחו אחריות על קורסים אקדמאיים. שתפו פעולה עם מסלולי לימודים באקדמיה. תחפשו מרצים/מובילי תחום אקדמי ותבקשו להיות מרצים קבועים בקורסים שלהם. תזמינו סטודנטים לעשות אצלכם התמחות במהלך הלימודים.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
סורסינג
הנה 9 מקורות גיוס חשובים ומפוספסים

9 מקורות הגיוס המפוספסים ביותר.אלה המקורות שאני חושבת שהם החשובים ביותר לכל ארגון שמגייס עובדים. אלה מקורות שתמיד היו נכונים, הם היו צריכים להיות מקורות

סורסינג
מה עושים כשחסרים מועמדים?

התקופה עכשיו קצת מוזרה, כי אין תמונה אחת בכל המשק כמו שהתרגלנו בשנים האחרונות. הסביבה העסקית מתחלקת לאלה שעובדים (יותר/פחות לפי רמת הקריטיות של העיסוק),

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם

דילוג לתוכן