fbpx

איך לא להירדם בראיון

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

כשמראיינת יושבת ליום ראיונות, אחד אחרי השני נכנסים ויוצאים מועמדים, ואם היא מהמראיינות השקטות שאומרות "אהמממ… אהממממ" ומחכות בשקט עד שהמועמד/ת תסיים את דבריה, כמעט בלתי נמנע שהיא תתחיל לפהק או תתעייף והמחשבה שלה תנדוד (לילדים / לב/ת זוג / לחבר/ה במצוקה / לצהריים / לכביסה בבית וכו').

כשהמחשבה שלנו נודדת, אין שום סיכוי לייצר תחושה טובה אצל המועמד/ת שמולך. היכולת למשוך ו"למכור" את הארגון והתפקיד כשהמועמדים מרגישים שהם משעממים אותך היא מאד קטנה. רוב הסיכויים שפשוט יקומו ויעזבו.

אז מה עושים אם יש לך יום ראיונות ארוך? בכל ראיון מקפידים להיות מאד מאד אקטיביים. לשאול הרבה. ממש כל 2-3 משפטים. שאלות מאד קטנות שממוקדות בהתנהגות פרקטית בעבר. לחקור ולחפור בהיסטוריה של המועמדים ובדוגמאות עצמן.

שאלות כמו: מתי זה קרה? איך דיברתם – בטלפון/ במייל? איפה את היית כשזה קרה? ואז מה עשית? ואז מה קרה? ואז איך הוא הגיב? ואיך אתה הגבת?
המון שאלות קטנות שנכנסות לתוך הסיפור והשיחה, ישאירו אותך מעורבת בסיפור ולא יתנו לך להירדם ולהתנתק. כלל האצבע שלי הוא לפחות 10 שאלות/התערבויות בכל דוגמא שמועמד/ת מספר/ת לך. שתפ/י אותי, זוכר/ת פעם שנרדמת ככה למועמדים? מתחברים לתחושה שלי או לשיטה?

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
למה ואיך להכין מועמדים לראיון

אולי זה הפוך ממה שהיה נדמה לך אינטואיטיבית (כי הרבה מראיינים מופתעים מההמלצה הזו שלי), אבל אני ממליצה להכין מועמדים לראיון. תגידו להם מה הולך

ניהול גיוס
להיכנס לראש של המנהלים בארגון שלך

להיכנס לראש של המנהלים בארגון שלך. אני רוצה להזמין אותך להיכנס לראש של המנהלים שלך, מה הם חושבים על ראיונות. מה חסר להם בתחום אני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן