הנה לך חוק מטורף. עובדה ידועה/סמויה, שמי שעושה איתה עבודה הופך עולמות. לא פחות. העקרון ידוע – הרוב לא עושים איתו את העבודה שתאפשר לייצר הצלחות מהירות.
עקרון פארטו הוא כלל שנוסח על ידי הכלכלן האיטלקי וילפרדו פארטו, שגרס כי בתופעות רבות 80% מהפעילות מקורם ב-20% מהגורמים הפעילים. 20% מההשקעה מייצרת 80% מהתוצאות. וגם ההיפך: 80% מההשקעה שלך מובילה רק ל-20% מהתוצאות.
למשל, אם יש לך 10 מקורות גיוס שונים שאת עובדת איתם, בממוצע 20% מהערוצים שהשקעת בהם, ייצרו 80% מהתוצאות. אם את עובדת רק עם 5 ערוצים אולי הסטטיסטיקה קצת תהיה מטושטשת, אבל ככל שהמספרים גדלים רואים את זה בצורה יותר מדויקת. ברוב הארגונים יש ערוצים מעולים לגיוס שאנחנו לא משקיעים בהם מספיק, אבל מה שהשקענו ייצר לנו המון ערך.
למשל חבר מביא חבר – בארגונים שמשקיעים שם נכון, מעט השקעה יכולה להוביל ל-60-80% מהגיוסים דרך הערוץ הזה. אחרים מדווחים על המון השקעה בלוחות דרושים או בחברות השמה, שבקושי מובילה ל-20-30% מהגיוסים. למרות שרוב היום של הצוות הולך על מיון קו"ח, דיאלוג עם חברות ההשמה, אבחון מאות ההפניות מלוחות הדרושים, בשורה התחתונה מעטים מגויסים דרך הערוצים הללו, והאפקטיביות שלהם הולכת ויורדת.
אחד מ"שיעורי הבית" שאני ממליצה לך בחום לעשות אותם אצלך – לייצר רשימה של כל מקורות הגיוס שלך לנתח כמה גיוסים גייסת מכל מקור בשנה האחרונה לזהות כמה קורות חיים /פניות / מועמדים הגיעו מכל מקור לזהות או להעריך כמה אנרגיה השקעת בכל מקור (שעות עבודה, שעות ראיון וכו') לנתח: כמות גיוסים / כמות השקעה ולהבין מה המקורות האפקטיביים ביותר עבורכם. מה ה 20/80 שלכם.
אם יש מקור שהצליח להביא מועמדים טובים בשנה האחרונה, אבל דרש המון אנרגיה, תחקרו אם יש מקור אפקטיבי שדרש פחות אנרגיה. מה יקרה אם תשקיעו פי שניים אנרגיה במקור שהיה אפקטיבי יותר, וחצי מכמות האנרגיה במקור הפחות אפקטיבי. או אפילו לוותר עליו לגמרי?