התחבר לחשבונך
יצירת חשבון

מחפש/ת עבודה? לפני הכל: מיקוד ביעד

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

המסר הכי חשוב שלי למי שמחפש/ת עבודה היום, ומוצא/ת את עצמו/ה בהתלבטויות לגבי קורות החיים, אם לכתוב או לא לכתוב X / Y במסמך, או איך לעצב את פרופיל לינקדאין שלך: לפני כל מהלך "טכני" כזה, קודם כל חשוב לשאול את עצמך "מה *בדיוק* התפקיד שאני מחפש/ת?"

לראות שאת/ה מכוונ/ת לתפקיד אחד. ספציפי ככל האפשר. מדויק ככל האפשר.

יותר מדי בקלות אנחנו רצים לפתרונות הטכניים, מחפשים מי שיבנה לי את פרופיל לינקדאין באנגלית, או יעצב את קורות החיים, כאילו שהם הסיבה שעוד לא מצאתי עבודה. נפגשתי בשנים האחרונות עם אנשים שכבר עיצבו 3-4 או יותר פעמים את קורות החיים וכל פעם יועצ/ת אחר/ת מחליפ/ה להם את כל המבנה והתוכן. וזה עדיין לא עוזר.

אני פוגשת מחפשי עבודה שמדברים על זה שהם "פתוחים לכל אפשרות שתגיע" ומחפשים "כל תפקיד שיהיה" בתוך קשת של מגוון עצום של תחומים. התחושה השגויה היא שזה פותח אותם להמון אפשרויות.

האמת היא שזה דוקא ההיפך. כשמי שממול שומע שאת/ה לא ממש רוצה את התפקיד הזה, אלא את/ה פשוט רוצה לעבוד, החשש המיידי שנוצר הוא שתיכף תעזוב/תעזבי כשתמצא/י משהו אחר יותר טוב.

אבל אם עשית עם עצמך עבודת הכנה ודיוק, בחרת את התחום הספציפי המדויק שמעניין אותך, ורק אז עיצבת את קורות החיים / פרופיל לינקדאין שלך, כתבת את זה, והמיקוד הזה "צועק" מתוך המסמך – מבחינת רקע שיש לך ומבחינת מטרה לעתיד, הרבה יותר קל למי שמגייס להגיד "הנה. מצאתי את האיש/ה שהכי מתאים לתפקיד שאני מחפש/ת לו מועמד/ת כרגע".

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
התפתחות אישית
למצוא את הקול שלך

פוסט אישי. לא על גיוס ואפילו לא על ה-1 בספטמבר (ברכות לילדים שמתחילים כיתה חדשה/בית ספר). בעצם פוסט על למצוא את הקול שלי. מחדש. כשעזבתי

התפתחות אישית
את לא אמורה לדעת כבר הכל לבד!

בשבועות האחרונים ניהלתי שיחות עם הרבה מאד מגייסות ומנהלות גיוס (כולן נשים, לכן הפעם כותבת בלשון נקבה. אם יש גבר שמזדהה עם הדברים – מוזמן

התפתחות אישית
מחפשים עבודה? [הדרכה בוידאו יוני 2021]

אם את/ה מחפש/ת עבודה, או מכיר/ה אנשים שמחפשים היום עבודהאולי ההרצאה שהעברתי לאחרונה ב"בורלא 17, החממה לקריירה של עיריית חיפה" תוכל להיות מעניינת עבורך. דרך אגב

התפתחות אישית
אז מה עושים כשנעלם האומץ

פעם, לדעתי בכיתה א', אמא שלי החליטה לקחת אותי לחוג בלט. הייתי ילדה שקטה וביישנית,ואני באמת לא זוכרת כלום מהשיעור עצמו.מה אני כן זוכרת, ומה

דילוג לתוכן