fbpx

רק בוגרי אוניברסיטה מתאימים לאתגרים אצלך בארגון?

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

הנה האלטרנטיבה העדכנית למשיכת עובדים מבריקים לארגון.

בספרו המעולה "Thank you for being late", תומס פרידמן מביא דוגמא מעולה על גיוס עובדים בעידן החדש (הטקסט מהספר – בתרגום חופשי שלי). 

פרידמן מספר על חברת ג'נרל אלקטריק (GE), שהיום כשהיא רוצה לצאת לשוק עם מוצר חדש היא לא פונה רק למהנדסים שלה בהודו, סין, ישראל או ארה"ב, אלא היא הטמיעה מערך של "תחרויות" מקצועיות למהנדסים, שמאפשרות לכל מי שמעוניין להצטרף לתהליך החשיבה עם הארגון כדי לפצח אתגרים שהם מתמודדים איתם.

למשל, במקרה אחד, החברה התמודדה עם הצורך לפצח חלק שמחזיק את מנוע המטוס – מתלה ספציפי. המתלים נחשבים כחשובים במיוחד, וככל שהם קלים יותר כך המטוס צורך פחות דלק. לכן ב 2013 החברה פרסמה את המבנה של אחד המתלים שלה, הצרכים והדרישות שלו, והעלתה הכל לאתר שלה ל"אתגר המתלים" – The GE engine bracket challenge.

החברה הציעה פרס למי שיצליח (מכל מקום בעולם), לפתח מתלה חלופי קל יותר, שניתן להדפיס במדפסת תלת-מימד.  הם פרסמו את האתגר ביוני 2013, קיבלו 697 פניות, מחברות ומבודדים. 

בתהליך המיון עלו 10 מתמודדים לגמר עם מתלים טובים יותר משל GE, כולם לא תושבי ארה"ב, אף אחד מהם לא היה מהנדס אווירונאוטיקה (!!!). במקום הראשון בסופו של דבר זכה עובד הונגרי שעבד ב GE (ארמין פנדריק), ולכן את הפרס הראשון נתנו למי שהגיע למקום השני: M. Arie Kurniawan, מהנדס בן 21 מאינדונזיה. 

המתלה המקורי שקל 2.033 קילו, המתלה של קורניאוואן שקל 327 גרם.

GE שיתפו את תומס פרידמן בכך שהמהנדס שהוביל את הפרויקט מטעם GE עובד בארגון כבר יותר מ-21 שנים (גילו של הזוכה…). GE הציעו לו עבודה בחברה למרות שהסתבר שהוא נכשל בקורס מבנים הנדסיים Structural Analysis.

ביל קרטר, מהנדס מכונות בכיר בחברה אמר: "מסתבר שאם אתה מייצר התלהבות אצל אנשים צעירים לגבי משהו, שהם יכולים להתרגש לגביו ולהתחבר אליו, במקום להיות בכיתה וללמוד, הם יצאו החוצה, יחקרו, ידברו עם אנשים שאחרת לעולם לא היו פונים אליהם".

אז מה זה אומר על מיון וסינון בעידן החדש?  יש משפט אחד שחוזר כל פעם שאני מגיעה לארגון שממיין ומבקש "בוגרי אוניברסיטה X או Y או בוגרי טכניון". הם מסבירים לי: "טוב, חייבים להתחיל למיין איכשהו".  כאילו ברור שאם לקחו בוגרי אוניברסיטה הם יהיו הטובים ביותר, וכל השאר פחות טובים. "סטטיסטית" מסבירים לי, זה ידוע.  

הסיפור הזה מראה שכבר היום ב -2020 וקדימה, מי שימשיך להידבק לטענה הזאת או ימשיך לחפש כשרונות "מתחת לפנס", ויתלונן שאין מספיק בוגרים מצוינים, יאבד את ההובלה שלו ואת הפוטנציאל לאתר את הכשרונות האמיתיים.  

אם תעצרו תפתחו את הראש לגיוס מגוון יותר, גם של אנשים שהם אוטודידקטים, וגם של אנשים שלמדו בערוצים אלטרנטיביים, אם תבחנו אנשים על הביצועים והיכולות ולא רק על הציונים והתואר, תנצחו ביג טיים. כל זה נכון לגבי מגייסות ומגייסים, וגם לגבי כל מנהל ומנהלת בארגון.

בתמונה – מנוע של מטוס. לא זה מהסיפור 😉

ראו גם: "מנהיגות בגיוס" ואומץ

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
לדבר את השפה של ה"לקוחות" שלך

בשבוע שעבר טיילתי עם אמא שלי, אחי ואחותי בצרפת. אחרי הרבה שנים שלא יצאתי מהארץ, הצטרפתי אליהם לטיול  בטבע היפה (והמאתגר) של האלפים הצרפתיים. התנתקתי

ניהול גיוס
כמה דו"חות שחשבתי שאולי יעניינו אותך

הקדמה קטנה, איך אני מכינה מצגת או מסמך מסכם כבר 33+ שנים אחד הזכרונות הכי חזקים שלי מתקופת הלימודים באוניברסיטה (תואר ב.א. בפסיכולוגיה, מ.א. בקרימינולוגיה),

ניהול גיוס
האם *באמת* זה תפקיד שמתאים רק לגברים?

לכאורה, כולנו מכירים את החוק. אסור להפלות בין מועמדים על רקע כל דבר מהרשימה הסגורה של החוק: מצב משפחתי, מגדר, מקום מגורים, הריון, מילואים… ויש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן