מותר לך לבקש!
בפעם השלישית ששמעתי את אותו משפט הבנתי שצריך לעצור ולהגיד את זה. מישהי (לרוב נשים) נכנסת לתפקיד, ומזהה שיש לה פערים של ידע.
היא אומרת לעצמה "לא נעים, רק נכנסתי לתפקיד, אני אמורה לדעת את זה" ואז היא לא מבקשת. (קורה לדעתי גם לגברים, אבל אני מוכנה להמר שזה קורה פחות. לא בדקתי, בטח יש מחקרים).
היא לא מבקשת הדרכה. לא מבקשת ייעוץ. לא מבקשת קורס. לא מבקשת חפיפה. כי אנחנו יודעות ומבינות ועושות הכל.
וזה לא נכון!
מותר לך לבקש.
גם אם הרגע נכנסת לתפקיד,
גם אם מצפים ממך להוביל/להקים/לקדם/לשדרג את תחום הגיוס בארגון
גם אם גייסו אותך כי יש לך יכולות/ידע
גם אם יש ממך המון ציפיותאף אחד לא מצפה (ואם כן – אף אחד לא צריך לצפות) שתדעי לעשות הכל לבד. בלי הכשרה. בלי הדרכה. בלי ייעוץ או ליווי.
מותר לך לבקש!
מותר לך לבקש הכשרה
מותר לך לבקש ייעוץ
מותר לך לבקש הדרכה וכלים.
אני שומעת שוב ושוב את הנחת היסוד השגויה, שאני אמורה כבר לדעת את כל זה. אף אחד מאיתנו לא אמור לדעת הכל.גם המנהלים והעובדים שאתם מגייסים, יצטרכו הדרכה. יצטרכו הכשרות. כי העולם זז כל כך מהר. אף אחד מאיתנו הוא לא Plug & Play (מתחבר לוובינר שהתראיינתי אליו עם אירית חומסי מקהילת "מתחבטי מקצוע" לא מזמן Irit Hommsi) אנחנו יודעות מעולה לעודד מנהלים לפתוח את הראש ולגייס אנשים שיצטרכו הדרכה כדי לבנות צוות מגוון, כדי להצליח לגייס. אבל אנחנו פחות מאפשרות לעצמנו לבקש את התמיכה והכלים.
מותר לך לבקש!
חלק זוכים והמנהלות והמנהלים שלהם הם האנשים המושלמים להיות היועץ/המלווה. אני ברוך השם זכיתי בתחילת הדרך במנהל המושלם עבורי, רענן בוקלמן, המנהל המיתולוגי שלי. Raanan Bookelman
הוא היה היועץ והמדריך במשך חלק משמעותי מהשנים שלי באינטל. אבל כשהגעתי לנקודה שהרגשתי שחסרים לי כלים אמרתי לו, והוא שלח אותי להדרכה בחוץ. להשתתף בתוכנית הכשרה להנחיית קבוצות. ההנחיה והייעוץ שלו כבר לא היו מספיקים כדי לעזור לי להפוך להיות מנחת קבוצות טובה כמו שרציתי להיות.
והאמת? לדעתי? את חייבת לבקש.
אם לא תבקשי, אולי תהיי מגייסת פחות טובה.
מנהלת גיוס פחות טובה.
יהיו לך פחות כלים. פחות תמיכה.
אולי פחות תצליחי לעמוד ביעדים
או חלילה תקרעי את עצמך בדרך ליעד, ואז את מי זה ישרת?
שולחת הרבה כוחות ואמון בך. בעצמך!
מגיע לך