fbpx

מורידה את הכובע בפני כל מנהלת ומנהל גיוס

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

לקח לי קרוב ל-10 ימים להרגיש שאני חוזרת לעצמי, אחרי חודש וחצי בהובלת הגיוס בתוכנית יומלא. בחמישי בשיחה שלי עם כרמל ניגע בצד של איתור המועמדים לפרויקט, אבל אני רוצה לשתף אותך ב"מאחורי הקלעים" האישי שלי.

פעם אחרונה שניהלתי גיוס היתה ב 2000-2001. שנתיים שניהלתי צוות מגייסות ומגייסים, וצוות סורסרים במפעלים של אינטל בקרית גת וירושלים. (כן, באינטל כבר אז היה צוות סורסינג). היה לנו פרויקט מרכזי בשנים הללו, גייסנו 1,500 עובדים תוך שנתיים למפעל בקרית גת. במשך תקופה ארוכה היה Task Force, היו פגישות יומיות ושבועיות, מרכזי הערכה (כי המנהלים המגייסים היו בחו"ל ולא היה מי שימיין בישראל), ועוד מהלכים שאני זוכרת מאותן שנים. 

באוגוסט/ספטמבר השנה, הרגשתי שנשאבתי בחזרה לשנת 2000 מבחינת התפקיד והאחריות, ביחד עם כלים של שנת 2024 כי הטמענו תוך כמה ימים מערכת ניהול גיוס, מערכת סינון דיגיטלית, שאלונים של ראיון התנהגותי-מצבי ועוד כלים. נשאבתי למערבולת של עבודה בצוות מהמם, מול אנשים, אחריות, משימות – מהאסטרטגיה הכי רחבה של תכנון כל מערך הגיוס ועד המשימות כי הכי קטנות וטקטיות של תיקוני טעויות במערכת ניהול הגיוס… בימים של 12-14-16 שעות ביום עבודה. מזל שאני לא עובדת בשבתות, כך שכל שבוע היו לי לפחות 25-28 שעות התאוששות…

מאז שסיימתי את חלקי בפרויקט אני רק עסוקה במחשבות על כמה אני מעריכה את מנהלות ומנהלי הגיוס שעוסקים בכך מדי יום, במשך שנים. באינטנסיביות הזאת, בריצה בשטח, ממנהל למנהלת, ממועמד למועמדת. מול הצוותים שלכן ושלכם. באמת אני מלאת התפעלות. אני מחזיקה מעצמי אישה שעובדת הרבה תמיד, ונשארתי עם הלשון בחוץ.

אני באמת מורידה בפניכן ובפניכם את הכובע 👒

ראיתי כמה פערים יש בארגון – אפילו כזה שהמנהלים מאד מחויבים ועברו הדרכות בעבר. כמה הם לא מכירים גיוס, וכל האחריות יושבת על הכתפיים שלכם. מי שמובילה או מוביל את הגיוס בארגון.

אז רגע לפני החגים, בראשון הקרוב, אני רוצה לדבר איתך על אתגרי הגיוס המיידיים – סוף 2024, ועל הטרנדים לקראת 2025. אני רוצה להזמין אותך לעצור כדי לקבל פרספקטיבה על מה קורה בארץ ובעולם.

אני חושבת שיש כוח עצום בעצירה הזאת ובהבנה של מה קורה סביבנו, כדי שנוכל לחזור לארגון וללמד את המנהלים שאיתנו. אני רוצה לתת לך את הכלים לעשות בדיוק את זה.

ביום יום שלי, אני עובדת עם "החממה לגיוס". קבוצה של מנהלות ומנהלי גיוס שנפגשים מדי חודש למפגש פרונטלי, אבל בין לבין משתפים מתייעצים ועוזרים אחת לשניה, אחד לשני בהובלת הגיוס בארגון. הזמנתי אותם גם לשתף אתכם בטיפים ותובנות מהמסע האישי שלהם. 

כל הפרטים על הוובינר כאן: https://morit.co.il/events/ta-trends-2025/
יום ראשון, 29/9/2024, בין 13:00-14:30
וובינר – אתגרי ניהול הגיוס ב-2024 וטרנדים לקראת 2025

הוובינר יוקלט ואשלח את ההקלטה למי שיהיה רשום, אבל כמובן שרק ב"לייב" אפשר לשאול שאלות ולקחת חלק בשיח. הוובינר מיועד למנהלות ומנהלי גיוס, אבל כמובן שההזמנה פתוחה לכל מי שמעניין אותה/אותו להבין יותר על אתגרי הגיוס והטרנדים ל-2025.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
לדבר את השפה של ה"לקוחות" שלך

בשבוע שעבר טיילתי עם אמא שלי, אחי ואחותי בצרפת. אחרי הרבה שנים שלא יצאתי מהארץ, הצטרפתי אליהם לטיול  בטבע היפה (והמאתגר) של האלפים הצרפתיים. התנתקתי

ניהול גיוס
כמה דו"חות שחשבתי שאולי יעניינו אותך

הקדמה קטנה, איך אני מכינה מצגת או מסמך מסכם כבר 33+ שנים אחד הזכרונות הכי חזקים שלי מתקופת הלימודים באוניברסיטה (תואר ב.א. בפסיכולוגיה, מ.א. בקרימינולוגיה),

ניהול גיוס
האם *באמת* זה תפקיד שמתאים רק לגברים?

לכאורה, כולנו מכירים את החוק. אסור להפלות בין מועמדים על רקע כל דבר מהרשימה הסגורה של החוק: מצב משפחתי, מגדר, מקום מגורים, הריון, מילואים… ויש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן