הקדמה קטנה, איך אני מכינה מצגת או מסמך מסכם כבר 33+ שנים
אחד הזכרונות הכי חזקים שלי מתקופת הלימודים באוניברסיטה (תואר ב.א. בפסיכולוגיה, מ.א. בקרימינולוגיה), הוא שלי יושבת בספריה ואוספת עוד ועוד מאמרים. בתקופה לפני עידן ה-WWW ישבנו פיזית, עם חוברות הענק של ריכוז המאמרים, וכל מאמר הוביל אותי לעוד מאמר, עברתי על הסילבוס והדפסתי עוד ועוד.
אח"כ בבית, ישבתי עם ערימות המאמרים המצולמים סביבי וליקטתי תובנות מכל אחד מהם. קראתי אותם יחסית מהר, לא את כל המאמר אבל כן את הסיכומים והנקודות המרכזיות, כדי להבין מה המסרים העיקריים ולחבר ביניהם. אולי לא מפתיע שגם היום פאזלים של 1000 חתיכות זה התחביב שלי שעוזר לי להשקיט את המוח… לדוגמא:
כשעבדתי על המצגת שאציג בוובינר היום (29/9), הגעתי לכמה דוחות מעניינים במיוחד, וחשבתי שיעניין גם אותך להציץ בהם. בכל דוח יש סיכום למנהלים, יש נתונים בולטים, ושווה לאמץ לפחות אותם כדי להציג להנהלה את מצב השוק ומצב הגיוס בעולם. (רמז – קשה מאד).
ורגע לפני הקישורים למסמכים הבאמת ארוכים הללו (אבל מרתקים וחשובים), אם המחשבה הראשונה שעלתה לך היא "אין לי זמן לקרוא" או "מה עושים עם כל המידע הזה???"התשובה הפשוטה היא – מכניסים לצ'ט GPT או לקלוד או לכל מערכת מקבילה ושואלים אותו – תפעל כמו יועץ מקצועי לגיוס / משאבי אנוש, ותנתח לי את הדוח המצורף. תגיד מה הדברים העיקריים שכדאי שאלמד ממנו, או שכדאי לי להציג להנהלה. אם אתם רוצים תוסיפו גם את סוג הארגון והקשיים שיש לכם ביום יום, כדי שהתובנות הכי מדויקות מהדוח יישלפו עבורכם.
כשאני מוצאת דוח מעניין אני מתחילה בסיכום של קלוד/צ'טGPT ואח"כ לפעמים אני מדפיסה לי או קוראת אונליין. לפעמים הסיכום של קלוד מספיק לי. אבל היום כל כך הרבה יותר פשוט ללמוד – ומהר. מהסקרים והמוחות הטובים ביותר בעולם.
אז הנה הדוחות עבורך:
1. דו"ח סופר חשוב של BCG- Boston Consulting Group על איך משאבי אנוש יכולים "לשחרר את הנעילה" ולתת מקום להשפעה העצומה של בינה מלאכותית ג'נרטיבית GenAI על ארגונים. דו"ח שאני עמוק בקריאה שלו. למשל, מציגים את זה שעולם ה GenAI משפיע במיוחד על גיוס, למידה ו-HRBP ומוביל להתייעלות בתפקיד אבל גם דורש upskilling בגלל שיבוש 55%-75% מהדברים שעושים היום. תקראו. תעבירו הלאה. נקרא: Unlocking Impact from GenAI on HR
2. דו"ח מקיף של לינקדאין על מצב הגיוס ב-2024. וגם התקציר שלו שניתן להורדה ולשיתוף למנהלים בעמוד PDF אחד מסכם. אפשר לראות פה ש-57% מצוותי הגיוס כבר עובדים עם GenAI ומייעל להם לפחות את כתיבת תיאורי התפקיד, ש-73% מדברים על גיוס לפי כישורים כפוקוס ושאיכות הגיוס הופכת להיות הנושא #1 מבחינת יעדים. גם הקשיים באיתור מועמדים בכלל, וגיוס GenZ בפרט מאתגרים. נקרא: The 2024 Future of Recruiting report
3. סקר מקיף של חברת מרסר על טרנדים סביב טלנטים ב-2024, הוא התובנות ממחקר של 12,200 מנהלים ומנהלות בכירים, אנשי ונשות משאבי אנוש, עובדים ועובדות שענו על סקר מקיף של החברה סביב עולם העבודה. זה לא רק מחקר על גיוס אלא בכלל על ניהול הון אנושי, ונוגע בהשפעות רחבות מבחינה סוציואקונומית ואחרות. המעניין היה לגלות שאנחנו בעולם שבו ברור שהפתרונות צריכים להיות Human Centric. מה שהיה לפני כמה שנים רק "טרנד" חדש הפך להיות הבסיס, והדו"ח מנתח את הדרכים לפרודוקטיביות מתוך התפיסה הזו. נקרא:
Workforce 2.0:Unlocking human potential in a machine-augmented world
4. שני הדוחות של גרטנר על ההייפ סביב AI במשאבי אנוש. אחד מ-2023 והשני מ-2024 שממוקד בגיוס, מראים את "רמת ההייפ" מול יישום – כלומר עד כמה כל הטכנולוגיה הזאת כבר ישימה ומה ממנה עדיין "הייפ", רק התלהבות אבל לא פרקטית. מרתק לראות את התהליך שטכנולוגיה הופכת להיות משהו מוכר וברור בחיים שלנו, שקל לנו להשתמש בה. תראו שזה נראה דומה אבל זה שונה, גם בגלל המיקוד בגיוס בשני, וגם בגלל שעברה שנה בין הדוחות וכל כך הרבה השתנה בשנה הזאת.
זה הזכיר לי את מה שקורה כשאני מציצה בפרקים ישנים של CSI או כל סדרת בלשות ישנה אחרת. רואים שם את הטלפונים של שנת 2000 כדוגמא… קשה לקלוט כמה חדשנות נכנסה לכיס שלנו ב20+ שנים האחרונות.
והיום ב-13:00, התובנות שלי מהדוחות הללו ורבים אחרים (אתן הפניות בוובינר לעוד), שאספתי בדרך להכנת הוובינר: אתגרי ניהול הגיוס בארץ ובעולם ב-2024, והטרנדים המרכזיים לקראת 2025
הנה הקישורים לוובינר על אתגרי הגיוס 2024 וטרנדים ל-2025 (אפשר וכדאי להעביר הלאה ולהפיץ לעמיתים)
הקישור הישיר לסשן (29/9/2024 בין 13:00-14:30):
https://us02web.zoom.us/j/82000536460
זה קישור כדי לשמור לכם ביומן:
https://calndr.link/event/tWB2WxQzah
ואם לא תהיו לייב ותרצו להירשם לקבל הקלטה:
https://morit.co.il/events/ta-trends-2025/