fbpx

זה מה שיגרום למועמדים הפוטנציאליים לעקוב אחריכם

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

בשבוע שעבר היתה לי שיחה עם מנהלת משאבי אנוש שהתלבטה לגבי סוגיה מאד מעניינת. איך ליצור "מאגר" של מועמדים פוטנציאליים, שברגע שתיפתח משרה היא תוכל "לדוג" או "לשלוף" את המועמד/ת המושלמ/ת מתוך המאגר. נשמע חלום, לא? במקום כל הזמן לרדוף אחרי מועמדים ברגע שנפתחת משרה, להיות במצב שהמועמדים שם, ואת רק צריכה להציע למי שרלוונטי, מתי שרלוונטי. 

מה היית עונה לה במקומי? 
מזמינה אותך לחשוב רגע, כי זה בעצם החלום (לכאורה) של כל מנהל/ת גיוס ומי שמוביל/ה גיוס בארגון. 

התשובה=קהילה של מועמדים פוטנציאליים

עניתי לה שהיא צריכה להטמיע בארגון שלה בנייה של קהילה עם המועמדים, כמו שאני בניתי עם קהילת הגיוס. כלומר את או אתה, שקוראים פה את הדיוור. מאז 2006, בגלגולים שונים, בכובע הקודם שלי ב HRD, בכנסי הגיוס מאז, בקורסים שלי של ראיון התנהגותי-מצבי (היום) ושל לינקדאין בעבר, בסרטונים ביוטיוב, בפרסומים בפייסבוק/לינקדאין/טיקטוק, בקבוצות הוואטסאפ, בוובינרים, בפודקסט… כל הערוצים השונים הללו של יצירת תוכן הם הדרך שלי ליצור קהילה ולשמור על קשר עם קהילת הגיוס. 

המזל הגדול שלי הוא שאני כל כך אוהבת לעשות את זה, ושזו דרך שיווקית שנקראת "שיווק תוכן". אני יוצרת תוכן, רובו הגדול חינמי. דרכו קל לאנשים להכיר אותי, וכשהם רוצים "לעבור שלב" ללקוח משלם, אני עוברת לשלב המכירה. 

איך זה קשור לגיוס?

אני אענה רגע תשובה כללית, תיאורטית ואני אנסה לתרגם את זה להצעות קונקרטיות.
בתשובה אתייחס לסקר ששלחתי בשישי האחרון. תודה ל-102 מגיבים (עד עכשיו)!!
וואו התרגשתי לפתוח אותו ולראות כל כך הרבה תגובות חמות. 

תהליך גיוס הוא תהליך של שיווק ומכירות.
אנחנו משווקים להרבה לקוחות=מועמדים פוטנציאליים. חלק מהם מתקדמים בתהליך ואנחנו בוחרים אותם והם אותנו, עד שיש "מכירה". הצעת עבודה שמקבלת תגובה חיובית. 

אם תשימו לב לתהליך השיווק והמכירה שלי, שיווק תוכן מאפשר לי (כשאני עושה אותו נכון), לא "לרדוף" אחרי אף לקוח, אלא רק לתת שירות ללקוחות שיוזמים מולי פנייה ומבקשים הדרכות/סדנאות/הרצאות, על בסיס מה שהם מכירים ממני מהפעילות החינמית שלי. 

אם נחבר את זה לגיוס: שימוש נכון בשיווק תוכן, ייצור לכם קהל של מועמדים פוטנציאליים. כשיהיו תפקידים רלוונטיים, ספרו עליהם לקהל שבניתם, והם יהיו הראשונים שירצו להצטרף ולעבוד איתכם. אם הם עוקבים אחריכם במשך זמן ארוך, הם לומדים את הערך הגדול של הארגון והעבודה בו. יגיע הזמן שגם ירצו להיות חלק מהארגון.

למה שבכלל יעקבו אחריכם?

אני אחזור להדגים דרך הקשר בינינו, אח"כ נחבר את זה לגיוס עובדים.
בסקר שהפצתי ביום שישי רציתי לראות איך נפגשנו ומה גורם לכם לעקוב אחריי (וגם כמה זמן כבר אנחנו בקשר). אני אתייחס לשאלה "מה גורם לכם לשמור איתי על קשר" כי לדעתי זו השאלה שהתשובות אליה סופר רלוונטיות לגיוס:

  • 35% אמרו – בגלל המקצועיות והידע
  • 31% אמרו – בגלל החדשנות והעדכניות, בתוך זה גם פרואקטיביות וחשיבה מחוץ לקופסא
  • 28% אמרו – בגלל התכנים הרלוונטיים, תכנים פרקטיים, ברורים, מעניינים ועשירים
  • 21% אמרו – בגלל האותנטיות, והתוכן האישי, כלומרהתוכן המקצועי שמשולב באישי.

היו עוד הערות על השראה, על זה שהצליחו ליישם כלים שלימדתי והתפתחו בעצמם לאורך השנים. בעצם קידמתי אותם מקצועית בלי לדעת – ומהצד שלהם יש תחושה שנוצרה חֲבֵרוּת וקרבה.

האמת היא שגם מצידי יש תחושה של קרבה וחֲבֵרוּת לשמחתי. כשאני מגיעה למקום כלשהו ואומרים לי – אני קורא/ת אותך, גם מבחינתי ישר יש דילוג על החלק המביך של היכרות חדשה, וכאילו אנחנו חברות או חברים ותיקים. תענוג למי שכמוני מתקשה במפגש עם אנשים שהיא לא מכירה… אולי יפתיע אותך אבל אני די ביישנית במקומות עם הרבה אנשים שאני לא מכירה. קשה לי ליזום שיחה. כך שמבחינתי כשאומרים לי שמכירים אותי מהדיוור/מהרשת, זה עוזר לי 🥰

[יכולה להיווצר פה השאלה/תחושה של "רגע. את כותבת ומפרסמת וכו' רק כדי למכור לי בסוף?". אז חשוב לי להגיד שלא. יש פה ברשימה אלפי אנשים. אני לא עסוקה בבדיקה של מי שילם לי או לא. זה הקסם בשיטה הזו. אני מוסיפה ערך להרבה אנשים וארגונים, ועל הדרך יש לי מזה עסק שעובד ומצליח]. 

בדומה להרבה מהארגונים שלכם, אני פה כי יש לי שליחות לשנות את העולם לטובה. חשוב לי שמועמדים לא ילכו לאיבוד בראיון, וחשוב לי שארגונים יגייסו נכון ויראו באמת את מי שמולם. לכן אני משתפת כל כך הרבה כלים בחינם. מדריכים על ראיון, כלי ChatGPT להכנה לראיון ועוד. 

בשורה התחתונה – זה עובד.

לתת את כל הידע הזה לאורך שנים, הרבה ממנו בחינם, מושך אליי אנשים טובים שבאים ללמוד – גם בתשלום. לכן אני יודעת שזה יעבוד גם לכם – בגיוס עובדים.

אם תיצרו עם המועמדים שלכם ערוצים שיתנו תוכן מקצועי, חדשני, עדכני, רלוונטי. תוכן שיתן להם להתפתח מבחינה מקצועית ואישית. אם תיצרו חיבור אישי ואותנטי בינם לבין העובדים והמנהלים שלכם, הם ירצו לשמוע מהם עוד, ואפילו לבוא לעבוד איתם. זה עובד.

איך עושים את זה? גם ככה אנחנו עמוסים עד מעל הראש

אני כבר מדמיינת את הלחץ אצלך – "איך להוסיף את כל זה לתפקיד הגיוס??"
אז אני אגיד מראש: זה לא צריך להיות משהו שרק את או אתה, שצוות הגיוס לבד צריך לעשות. זה משהו שצוות הגיוס צריך לבנות לו את התשתית, ולרתום למאמץ את כל הארגון. בדיוק כמו שב"חבר מביא חבר" הגיוס שם תשתית, קמפיינים, פלטפורמות טכנולוגיות, והארגון מגייס. גם פה. 

איך נמצא קהל לכתוב/לפרסם לו?

יש לכם כבר ביד אלפי מיילים של מועמדים שהגישו בעבר קורות חיים.
יש לכם מספרי טלפון להציע להם קבוצות להצטרף לוואטסאפ מקצועיות.
יש לכם דף בפייסבוק, לינקדאין.
אתם בגיוס תכניסו את התשתית המקצועית ליצור קהילה מול המועמדים, תוכלו לשמור איתם על קשר לאורך זמן. (כשיבוא הזמן, תציעו להם, ותגייסו אותם אליכם לארגון). כל מועמד ומועמדת שפנו אליכם בעבר, ישמחו להזמין חברים לעקוב אם ירגישו שיש פה משהו מעניין.

מי יכתוב? מי ייצור את התוכן?

יש מאחוריכם בארגון צוות מקצועי. ארגון שלם. יש בו אנשים שאוהבים לכתוב, ואולי אפילו כותבים למגירה. יש מי שאוהבים לדבר ואולי להרצות בכנסים. יש כאלה שכבר היום מתראיינים בפודקסטים – אולי ירצו להוביל פודקסט מקצועי של הארגון.
יש כל כך הרבה ערוצים שונים שאפשר ליצור דרכם תוכן. לא צריך בשביל זה את כל הארגון. צריך רק לגלות מי מהעובדים ישמחו ליצור איזה סוג של תוכן – טקסט / וידאו / אודיו. תעשו סקר 🙂 תשאלו אותם. תופתעו לגלות שהכל כבר אצלכם בידיים.

עוד הוכחות מהסקר? 

שאלתי – דרך איזה מהערוצים הבאים אנחנו בקשר כיום?
עניתם (102 מגיבים)

  • דרך הניוזלטר שלי במייל – 88%
  • באחת או יותר מקבוצות הוואטסאפ שלי – 76%
  • בוובינרים שלי, עם אורחים או לבד: 57%
  • פוסטים שלי בפייסבוק/אינסטגרם – 39%
  • פוסטים בלינקדאין – 38%
  • הפודקסט שלי – 31%
  • סדנאות שלי בארגון – 14%
  • החממה למנהלות ומנהלי גיוס – 13%

איך הופכים את הקשר הזה לגיוס?

רוב האנשים בקשר איתי דרך הניוזלטר, קבוצות הוואטסאפ שלי, וובינרים, הפוסטים ברשת והפודקסט. אלו ערוצים שמאפשרים לי לשמור על קשר עם הרבה אנשים בו זמנית, ובכל נקודת זמן שמישהו מהם רוצה להתקדם – יש לי מה להציע לארגון שלו/שלה. 

בדיוק אותו דבר רלוונטי לגיוס. אנשים לא מחפשים עבודה באותו הזמן. אבל אם תשמרו איתם על קשר לאורך שנים, בערוצים דומים לערוצים שלי, ומדי פעם תספרו ותפרסמו את המשרות החדשות שנפתחו. בשלב שיתאים להם, חלק מהמועמדים ישמחו להתקדם ולפנות לעבוד אצלכם.

זה נושא שיכול להפחיד לפעמים, אני יודעת. נשמע גדול ומפחיד אבל הוא הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם. אם תרצו את העזרה שלי בייעוץ אישי לגבי הטמעה שלו, רק תגידו 🙂  האמת היא שזה נושא שמעסיק אותי תמיד, ובמיוחד בימים האחרונים כי ההרצאה שלי בחממה למנהלות גיוס השבוע היא על זה. אם מעניין אותך לשמוע על החממה, מייל חוזר או הודעה בוואטסאפ ואשמח לספר לך 🧐

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
לדבר את השפה של ה"לקוחות" שלך

בשבוע שעבר טיילתי עם אמא שלי, אחי ואחותי בצרפת. אחרי הרבה שנים שלא יצאתי מהארץ, הצטרפתי אליהם לטיול  בטבע היפה (והמאתגר) של האלפים הצרפתיים. התנתקתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם