fbpx

זה כבר לא רלוונטי

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

"זה כבר לא רלוונטי" אחד המשפטים הכי מעצבנים לשמוע
כשמחפשים דירה לשכור, וראית משהו שממש דיבר אלייך,
או אולם לאירוע ומצאת את האולם המדויק לך אבל התאריך תפוס,
וגם
כשנמצאים בתהליך גיוס והעובדת המושלמת שמצאת כותבת לך שזה כבר לא רלוונטי. היא החליטה להישאר במקום הקודם, או ארגון אחר כבר חתם איתה.

האמת היא שזה אחד המשפטים שלדעתי אנחנו הכי מפחדים לשמוע, "זה כבר לא רלוונטי". להיזרק עוד לפני שהתחלנו כזה…
כעצמאית אני שומעת את זה מלקוחות שבחרו ללכת עם ספק אחר או לגמרי לוותר על הדרכה/ייעוץ בגלל 1001 סיבות שונות. מחיר, עיתוי, לחץ. מלא דברים.

אני גם יודעת שיש לו"ז יחסית סטנדרטי שבו דברים קורים. בד"כ, כשההחלטה חיובית, תוך שבוע מהשיחה הראשונה שלי עם לקוחות – צוות גיוס/משאבי אנוש בארגון, חוזרים אליי ואומרים "סגרנו, בואי נקבע תאריך לסדנה".

ואז אם דברים לא קרו תוך שבוע, יש קול בתוך הראש שלי שאומר "זה כבר לא רלוונטי". שחררי. עזבי. למה לחזור אליהם עם שאלות. אבל גיליתי, שוב ושוב (ושוב). שיש ארגונים שצריכים יותר משבוע. יש כאלה שבהם בהתחלה זה לא הסתדר ופתאום אחרי חודש או חודשיים ולפעמים אפילו שנתיים ויותר, פתאום דברים הסתדרו ומתקשרים להגיד "בואי נקבע".

וזה אותו דבר  ב ד י ו ק  בתהליך הגיוס.
כשמועמד/ת אמר/ה לך "זה כבר לא רלוונטי", או נעלמ/ה לך בתהליך, זה לא אומר שצריך למחוק אותו/אותה.
זה אומר שכרגע זה לא התאים. אבל אם היה שם בסיס רלוונטי מבחינתך. אם היה משהו שדיבר אלייך בקורות החיים, ברקע שראית, באדם שפגשת, שווה להתמיד. לעקוב. "לדגום" מדי פעם ולשאול האם זה רלוונטי.
אני שומעת ממגייסות שהן לא חוזרות למאגר קורות החיים. למועמדים מהעבר. כי "זה לא רלוונטי". "הם שלחו לפני חודש/חצי שנה / שנתיים אז זה לא רלוונטי היום".
זאת טעות!

כל תפקיד חדש צריך להתחיל בבדיקה במאגר
בפנייה ל"לא רלוונטיים" הללו, לראות אולי זה חזר להיות רלוונטי.
הכי קל לשלוח סמס לשאול "האם זה רלוונטי לך כרגע?" מקסימום, חלק מהם יגידו "כן". ואז תדברו
פעם כתבתי את האנלוגיה של במקום לפתוח את המקרר להוציא יוגורט, ללכת שוב ושוב ושוב לסופר כל פעם שבא לך לאכול את אותו יוגורט. זה הסיפור כאן.

התפקיד הזה שיש לך כרגע להציע, לגמרי רלוונטי, לפחות לחלק מהמועמדים שלך מהעבר.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
פרספקטיבה

פרספקטיבהאחד המשפטים שאני תמיד משתדלת לזכור, הוא שההיסטוריה נכתבת מהפרספקטיבה של הכותב.ת. כלומר, אותו אירוע, מעיניים של אנשים שונים ייראה אחרת לגמרי בסיפור שכל אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן