נחשפתי השבוע (דרך זוהר אוריאן הנהדרת) למאמר מרתק על מחקר חדש של חברת המחקר מקינזי.
מאמר שמנתח את אסטרטגיית העידן הדיגיטלי החדש ואת החשיבה מחדש שארגונים צריכים לעשות אחרי שנת הקורונה שכולנו עברנו. במחקר מקינזי ניתחו את החברות המצליחות בשוק מול אלה שפחות, כדי לבדוק מאיפה נבעו ההבדלים.
הנה כמה תובנות דרמטיות מתוך המחקר:
1. החברות שתפקדו ברמה הגבוהה ביותר, היו אלה שהשקיעו את ההשקעות הנועזות ביותר בטכנולוגיה (בשנה האחרונה) ויש להן את אוסף הכישורים הרחב ביותר.
2. בכל התעשיות ללא יוצא מן הכלל ארגונים דיווחו על מספר תחומים עסקיים בהם יש לארגון חשיפה להפרעה דיגיטלית. Digital Disruption – כלומר שהשינויים הדיגיטליים והטכנולוגיים בשוק יגרמו להם לחשיפה ולסכנת פגיעה.
3. כדי לעמוד בדרישות, ארגונים עושים התאמות ושינויים טכנולוגיים בכל נקודה במודל העסקי של הארגון
4. הארגונים המובילים גם מתכננים להמשיך להשקיע בטכנולוגיה (הרבה יותר מהמתחרים הפחות חזקים).
ו- 2 גרפים שממש ממש קריטי לקרוא, שנוגעים לגיוס ולניהול משאבי האנוש בתקופה זו.
קריטי עבורך להבין ולהציג להנהלה שלך:
הניתוח הראשון משווה בין צוותי ההנהלה בארגונים החזקים עסקית מול החלשים עסקית שנבדקו במחקר.
הארגונים נשאלו מה אחוז המובילים בארגון שהם Tech-Savvy. כלומר מחוברים לטכנולוגיה, בקיאים בטכנולוגיה, כאלה שיכולים להביא את ההסתכלות הטכנולוגית לתחום שלהם (גם אם הם לא בתפקיד טכנולוגי במהותו כמו כספים, רכש או ייצור).
בארגונים המובילים (מופיעים בגרף בכחול), 43% מהארגונים דיווחו על 7-9 מהמובילים של הארגון (בכירים, בהנהלת החברה) שהם Tech Savvy. 30% דיווחו על 5-6 מובילים שהם טכנולוגיים.
בקבוצה המקבילה (בשחור) של הארגונים החלשים מבחינת הביצועים, 67% דיווחו שיש להם 0-2 חברי הנהלה חזקים טכנולוגית. פער עצום.
כלומר ככל שההנהלה שלך יותר טכנולוגית בהרכב שלה, כוללת יותר אנשים עם חיבור טכנולוגי (גם אם הם לא עוסקים בתפקיד טכנולוגי במהותו), כך הארגון מתחזק והופך יותר מוכן לשינויים העולמיים של יותר טכנולוגיה בעסקים בכל מקום שלא נבדוק.
הנתון השני המרתק הוא השוואה בין בעלי תפקידים שונים ורמת החיבור שלהם לטכנולוגיה
לפי התשובות שלהם חילקו אותם ל"מוביל/ה טכנולוגי/ת", "מאפשר/ת" או "מעכב/ת".
- מובילים טכנולוגיים הם אלה שמעצבים את החשיבה לגבי טכנולוגיה בעסק
- מאפשרים משתתפים בפעילויות ושמחים ללמוד על טכנולוגיה
- והמעכבים לא משתתפים או משתתפים בצורה לא תומכת בהטמעת הטכנולוגיה בארגון.
למשל בגרף כאן למטה אפשר לראות ש CIO או CTO (סמנכ"ל טכנולוגיה או מידע), 59% מהמשיבים הם מנהיגים בארגונם ומובילים את התחום, 19% "מאפשרים" הטמעת טכנולוגיה בארגון, ו-8% ממש מעכבים אותה.
להבדיל, סמנכ"לי משאבי אנוש, 17% מהם מנהיגים ומובילים את הטמעת הטכנולוגיה, אבל 31% רק "מאפשרים" אותה, והאחוז הגדול ביותר של מעכבים הוא סמנכ"לי מש"א. 36% מהמשיבים במחקר, אובחנו כסמנכ"לי מש"א שפוגעים בהטמעת טכנולוגיה. מעכבים את הפעילות בארגון.
זה אומר שכשהצוות שלכם פועל בצורה פחות טכנולוגית זה מייצר פגיעה ישירה בהצלחת הארגון!
זה אומר שבמקום להוביל את הגישה הטכנולוגית שמקדמת את הארגון, אנחנו (במשאבי אנוש) ממש יכולים למשוך את הארגון אחורה אם לא נלמד ונוביל הטמעת טכנולוגיות חדשות.
גם אם לא קל לנו (וזה לא קל)
גם אם אנחנו באופן אישי לא מבינים בטכנולוגיה… יש מי שמבין וישמח ללמד אותנו.
נגעתי רק במספר נקודות שמצאתי אותן קריטיות לגבי החיבור בין הגיוס והביזנס, הצד העסקי בארגון. כלומר יש לנו את האפשרות להשפיע על הארגון להגדיר תפקידים עם יותר משמעות לחיבור הטכנולוגי, לזהות כאלה עובדים בארגון ולשמר אותם, לקדם אותם, להכשיר אותם בדרגה עוד יותר גבוהה ולחזק את הכוחות החזקים שכבר יש בארגון.
יש דרך ישירה לחזק את הארגון: דרך העובדים שתגייסו אליו.
הארגון – וההצלחה העסקית שלו, נשענים על הגיוס. זה פשוט כל כך (ולכן דרמטי כל כך).