fbpx

האם/מתי/איך לשאול מועמד/ת מה הציפיות שלו/ה מהתפקיד והארגון

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

נשאלתי לא פעם בקורס ראיון התנהגותי, האם/מתי/איך לשאול מועמד/ת מה הציפיות שלו/ה מהתפקיד והארגון. זו תגובתי:

  1. אפשר בהחלט לשאול מועמד/ת מה הוא מצפה, מה היא מצפה – לקראת סוף הראיון, אחרי שראיתם שיש באמת פוטנציאל (אחרת לא הייתי מייצרת ציפיות שווא עם השאלה הזאת).
  2. בואו נגדיר מה מטרת השאלה – (בעיניי כמובן) – המטרה הראשונית והמרכזית, היא לאפשר למועמד/ת לשתף את המחשבות שלו על העתיד, ולוודא שאין פה התנגשות משמעותית בין מה מחפש ומה מוצע לו/לה. לא לפי זה הייתי בונה את מסלול הקריירה שלו/ה לא לפי זה הייתי מעריכה את המוטיבציה להישאר לאורך זמן (זו נקודה מאד חשובה)
  3. אם יש פער בין מה שמחפש ומה שמוצע – זו בהחלט הזדמנות מצוינת לדבר על זה ואפילו לתת פידבק כנה לגבי הראיון, מה ראית בראיון ולמה מבחינתך הפער קיים (כמו – לא הפגין כישורי ניהול בדוגמאות ולכן מוקדם מדי לתפקיד ראש צוות, או מתאימה לשירות ולא למכירות וכו'). ושוב – הדגש מבחינתי – רוב המראיינים שואלים "מה את/ה מחפש/ת " כדי לבדוק מוטיבציה. אין קשר בין מה מחפשים ומה תהיה המוטיבציה להישאר לאורך זמן, לכן כל עוד זו לא המטרה מבחינתכם, זו דרך מצוינת להיפרד מתוך הבנה משותפת ותיאום ציפיות בקול רם.
מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
למה ואיך להכין מועמדים לראיון

אולי זה הפוך ממה שהיה נדמה לך אינטואיטיבית (כי הרבה מראיינים מופתעים מההמלצה הזו שלי), אבל אני ממליצה להכין מועמדים לראיון. תגידו להם מה הולך

ניהול גיוס
להיכנס לראש של המנהלים בארגון שלך

להיכנס לראש של המנהלים בארגון שלך. אני רוצה להזמין אותך להיכנס לראש של המנהלים שלך, מה הם חושבים על ראיונות. מה חסר להם בתחום אני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן