fbpx

האם כל המועמדים מנסים "לעגל פינות" ויגידו כל דבר בראיון?

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

"את לא באמת מתכוונת שאת יכולה להאמין למועמדים בראיון, נכון?" "ברור שמועמד רק ינסה לרצות אותך כמראיינת" "כל המועמדים ינסו לעגל פינות ותכלס ישקרו בראיון כדי להתקבל". "הכל הצגה. כל מה שמועמדים יגידו בראיון זה לא אמיתי".

אלה רק חלק קטן מהתפיסות (השגויות לדעתי), שמחזיקים מנהלים וגם לא מעט מנהלות/ים ורכזות/י גיוס ומשאבי אנוש בארגונים. כלומר איזו שהיא הנחה בסיסית שבראיון למועמד יש אינטרס להתקבל, והוא / או היא יעשו כל מה שבאפשרותם כדי להצליח להיכנס לארגון.

ואני שואלת – מה כבר יכול לצאת טוב מלהתייחס ככה למועמדים שמגיעים אליך לארגון? בחשדנות כזאת, בחוסר אמון…

אז נתחיל בעובדות: יש כ- 2% שקרנים פתולוגיים בעולם. שקרנים פתולוגיים הם אנשים שחיים את השקר שלהם. אפשר לקרוא לזה מחלת נפש, שמובילה אותם לשקר על חייהם. לעומתם 98% מהאוכלוסיה לא משקרים. חיים את חייהם בכנות ויושר, ומגיעים לראיון מתוך רצון לשתף פעולה וישמחו לענות לכם על כל שאלה שתשאלו בכנות. בפתיחות.

דן אריאלי מדבר ב"האמת על באמת" על כך שמצד אחד רובנו "נעגל פינות" אבל נעשה את זה סביב האמת. סביב תיאור שיש לו חיבור למציאות. לא נשקר בתיאור דברים שקרו (למשל במחקר אחד איפשרו לאנשים לדווח כמה טעויות מצאו לעצמם במבחן. הם הוסיפו לעצמם נקודות אבל לא יותר מ-15%-20%)

נכון, ייתכן שלא כל מועמד ירוץ ישר לספר על כל טעות שעשה. אבל זה לא אומר שאין טעם לתת למועמדים במה, שאין ערך לתשובות שמועמדים עונים כששואלים אותם שאלות מקצועיות.

לשאלות מצביות שמבררות את ההתנהגות בעבר במצבים ספציפיים, יש תוקף גבוה יותר ממבחן פסיכומטרי ככלי לנבא הצלחה בלימודים. תלמדו לראיין בצורה מקצועית ותשיגו את המידע החשוב עבורכם. אל תטעו לוותר עליו ולהגיד "שמישהו אחר מקצועי יראיין עבורי", או "אין טעם בראיון".

תגיעו עם אמון במועמדים ולב פתוח להכיר, לשמוע. תגיעו עם שאלות ממוקדות ומקצועיות, לא שאלות פתוחות שמועמדים הולכים לאיבוד בתוכן. תובילו את הראיון ותקבלו את התשובות הטובות ביותר עבור ההחלטות שלכם.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
למה ואיך להכין מועמדים לראיון

אולי זה הפוך ממה שהיה נדמה לך אינטואיטיבית (כי הרבה מראיינים מופתעים מההמלצה הזו שלי), אבל אני ממליצה להכין מועמדים לראיון. תגידו להם מה הולך

ניהול גיוס
להיכנס לראש של המנהלים בארגון שלך

להיכנס לראש של המנהלים בארגון שלך. אני רוצה להזמין אותך להיכנס לראש של המנהלים שלך, מה הם חושבים על ראיונות. מה חסר להם בתחום אני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן