fbpx

האם ההתערבות שלי כמראיינת באמצעות שאלות לא מפסיקה את רצף המחשבה של המועמד?

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

אני רוצה להזמין אותך לדמיין את עצמך מתראיינת (או מתראיין) בשני ראיונות שונים. אחד בו המראיינת אומרת "אהממ….אהממ… כן…. כן". וזהו 5-10 דקות, את מדברת והיא מהמהמת.

לעומת זאת מראיינת ששואלת אותך המון שאלות. את מספרת את הסיפור שלך והיא שואלת "ואז מה קרה" ואת מתחילה לספר והיא מקשיבה ותוך כדי מגיבה בשאלות. היא דוחפת אותך לתוך הסיפור, ואת מגיבה וממשיכה לספר. 

איזו מראיינת מייצרת איתך תחושת חיבור יותר גדולה? ה"שותקת/מהמהמת" או "השואלת/חופרת"?

מנסיוני – ככל ששואלים אותנו יותר שאלות בזמן שיחה שוטפת, תחושת החיבור עולה. יש שקוראים לזה "הקשבה פעילה" או "הקשבה מעורבת".

סוג הקשבה כזה מונע הרגשה של ניתוק ומוביל לשמחה לספר עוד על עצמך (כמועמד/ת), ככל שניתן מבחינת הזמן. אנשים שמחים לספר על עצמם (חלקנו אפילו הולכים לפסיכולוג/ית ומשלמים על זה 300-500 ש"ח לשעה… רק בשביל הזכות לספר על עצמנו) 

רוב המרואיינים שיצא לי לראיין כך, דיווחו שלא הרגישו שהרבה שאלות קטעו להם את קו המחשבה ולא הרגישו "חקירה", להיפך. הם הרגישו שהראיון "מוחזק", שאני כמראיינת מכוונת אותם ולא נותנת לראיון להתפזר. המיקוד בראיון מצוין ומביא דוגמאות ספציפיות ורלוונטיות מהמועמדים.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ראיון התנהגותי מצבי
רוצה לספר לי קצת על עצמך?

רוצה לספר לי קצת על עצמך? אחת השאלות ש(כמעט) כל ראיון עבודה נפתח איתה: ספר/י לי קצת על עצמך. לדעתי, זו אחת השאלות המיותרות והגרועות

ראיון התנהגותי מצבי
איך לבדוק התמדה לאורך זמן? כמו זהבה

מה גורם לעובדים שלכם להתמיד בתפקיד ובארגון לאורך זמן, גם כשקשה? ואיך בודקים שלמועמדים ולמועמדות "יש את זה"…. אחת המילים שמסתובבות הרבה בארגונים, אולי בעקבות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם

דילוג לתוכן