fbpx

איך לנסח מודעה אטרקטיבית לגיוס עובדים

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

בכתיבת מודעת גיוס, בשלב תיאור המשרה – אפשר לציין את תחומי האחראיות כמו רשימת מכולת, או לתאר את המשרה בצורה יבשה, אבל זה לא מה שיגרום למועמדים להתעניין במשרה אצלכם.

כשכותבים את תיאור המשרה מומלץ מאוד:

  • להסביר למה כדאי להצטרף לארגון שלכם
  • לשמור על ניסוח אישי ככל האפשר, כך שהמועמד/ת ירגיש/תרגיש שהמודעה נכתבה עבורו/ה
  • תנו תיאור של מועמד/ת מצוין/ת לתפקיד
  • השתמשו בהומור, זה תמיד עוזר
  • הדגישו את האתגרים בתפקיד

ועוד 2 נקודות חשובות, קידום מותג המעסיק שלכם דרך כתיבה יצירתית ימשוך עניין למודעה, ויגדיל את מספר המועמדים. יצירתיות זה מצוין, אך הקפידו גם להישאר ברורים וממוקדים, כך שהמועמדים יבינו את מה שכתבתם.

שאלה חשובה נוספת שעולה תמיד: טקסט קצר או ארוך במודעה?

זו, כבר הרבה שנים, ה-שאלה לגבי כל פרסום ומודעה.

בעבר, אורך הטקסט השפיע על עלות הפרסום.
היום, זה כבר לא העניין. ברוב הערוצים אפשר לפרסם טקסט כמה שרוצים (מגבלת תווים בטוויטר ו-20% מהתמונה טקסט בפייסבוק, אבל אפשר לצרף טקסט ארוך בפוסט עצמו). השאלה היא מה עובד יותר טוב?
מייקל פורטין שחקר את הנושא כתב: Copy should be long enough to do its job effectively, and not a word longer או בתרגום חופשי – הטקסט שלך בפרסום צריך להיות ארוך מספיק לעשות את העבודה באפקטיביות, ולא מילה אחת יותר. המחקרים שפורטין הציג מראים שוב ושוב שדוקא טקסט ארוך עבד יותר טוב ומשך יותר תשומת לב (והאמת היא שזו גם החוויה שלנו בפרסומים שונים בעבר)

אבל. ויש "אבל":

המפתח הוא כתיבת תוכן מעניין ואינפורמטיבי שלצד השני אכפת ממנו.

כשהטקסט היה ארוך מדי הלקוחות/קוראים "דיברו ברגליים" והפסיקו באמצע. כשאנחנו מדברים למשל על אורך מודעה הוא יהיה תלוי במספר גורמים: כמה התפקיד מורכב, כמה התוכן מעניין למועמדים, כמה חשוב להם לקרוא. בשורה התחתונה, כדי להיות בטוחים, כמו תמיד: צריך לבדוק ולמדוד

כתיבה שיווקית רלוונטית לא רק לגבי מודעות גיוס

עוד פרספקטיבה אחת על הטקסטים שאתם כותבים. כתיבה שיווקית הכרחית לאורך כל תהליך הגיוס ועד לסיום העבודה בארגון. ניתן לחלק את זה לשלושה מקטעי זמן – לפני, בזמן ואחרי (BDA).

לפני (Before) – כל זמן שלא נוצרה תקשורת בין הארגון והמועמד, זה למעשה שלב איתור המועמדים. המטרה תהיה ליצור תוכן רלוונטי שיגרום למועמדים ספציפים להגיב לנו ברשת.

בזמן (During)- מרגע שנוצרה תקשורת ראשונה בין המועמד והארגון, ועד לרגע התחלת העבודה במידה והוחלט להעסיקו. המטרה היא לייצר מעורבות של מועמדים רלוונטים עם תכנים של הארגון במטרה לפתח איתם מערכת יחסים מתמשכת עד לשלב קבלת הצעת העבודה.

אחרי (After) – מתחילת העבודה עד סיומה בארגון. שימור. המטרה היא לייצר הפניות (חבר מביא חבר), שימור העובד בארגון, ויצירת חווית מועמד/עובד מעולה ע"י תוכן רלוונטי עבורו. מיפוי של תהליך הגיוס על פי החלוקה המוצעת תאפשר לכם למפות את התהליך ולתכנן את אופן הפנייה והפעולה בכל שלב.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן