fbpx

איך להחזיר תשובה שלילית (במיוחד בזמן מלחמה)

תוכן עניינים

שיתוף המאמר:

איך להחזיר תשובה שלילית בזמן המלחמה

שאלה כל כך חשובה, וכמו שורד חורי אמרה בשיחה שלנו ביום חמישי – עצם זה שעצרת לשאול את עצמך איך לעשות את זה, כבר מייצר שיחה הרבה יותר זהירה ורגישה וזה מבורך. הנה כמה עקרונות מרכזיים:

1. להחזיר תשובה, וכמה שיותר מהר

גם אם זה היה "רק" ראיון טלפוני, גם אם המועמד עצמו לא נראה מאד מחויב, גם אם נדמה לך שהמסר כבר עבר בראיון עצמו. לדאוג להחזיר תשובה ברורה, שאין לגביה סימני שאלה. אנחנו בתקופה שהדבר שהכי מאפיין אותה הוא חוסר וודאות. לפחות בעניין של העבודה איתכם תיצרו ודאות ובהירות. לחיוב או לשלילה. גם אם זה לא נעים – עדיף לקבל תשובה ולדעת שזה סופי וסגור.

2. עדיף להתחיל בשיחת טלפון ואחריה המייל. בשניהם, חשוב שיהיה מידע וככל האפשר הסבר למה התשובה שלילית. 

ככל האפשר, ממליצה להודיע בשיחת טלפון, אבל אם אי אפשר, אז שהמייל יהיה אישי, ויכלול פידבק על הביצועים וההתאמה האישית של המועמד/ת. בעבר שיתפתי דוגמאות מהפידבק המפורט שאחי היקר (ברק דנין) הקפיד להחזיר למועמדים שראיין להצטרף לצוות שלו בזמנו (בחברה הקודמת שהקים – יוניק.יו.איי).

הנה שתי דוגמאות:

וגם התשובה הזו:

בשני המקרים, אדוה שניהלה את משאבי האנוש בחברה קיבלה מברק הנחיה לגבי מבנה התשובה. מה הדברים הטובים שזוהו בראיון ומה הפערים, והיה לה טמפלייט שהוכן מראש לתוכו שילבה את הפלוסים והמינוסים עבור כל מועמד ומועמדת.

דרך אגב, אפשר – אם המנהל/ת המגייס/ת מוכנ/ה לשתף עם זה פעולה, גם להציע שיחה מקצועית איתם יכול להיות עזרה ענקית.

3. הגישה המרכזית היא עזרה להמשך התהליך של המועמד/ת

אפשר להציע להתחבר בלינקדאין. אפשר להפנות לשתי הרשימות הללו של קבוצות בהן מתפרסמות משרות:

  • האתר של ענבל למל: https://huntforavoda.com (ממליצה לשחק עם הגדרת תחום ההתמחות, למשל יש "משאבי אנוש" למרות שאין "HR"). כולל קבוצות בכל ערוצי המדיה (לינקדאין, טלגרם, וואטסאפ ועוד).
     
  • הריכוז של שי בכור מ Civi ליותר מ-100 קבוצות וואטסאפ איכותיות לפרסום משרות בתחומים שונים. https://bit.ly/wa_whatsapp_groups

אפשר לתת פידבק על קורות החיים אם יש לך, וכאמור פידבק על הראיון ומה כדאי לשפר להבא. תנו למועמדים להיפרד מכם בתחושה טובה שהשקעתם בהם יותר תשומת לב ממגייסות ומגייסים אחרים. שיזכרו את שם הארגון ואת השם שלך.

4. לפנות לעצמך ביומן פי שניים זמן להודעה הזו.

כדאי להניח מראש שהשיחה תיקח יותר זמן. לשריין לך ביומן יותר זמן כדי שלא יהיה לחץ של "אני חייבת לסיים תיכף יש לי פגישה". החיבור והאמון שאנחנו יוצרים בשיחת "שלילה" יכולים להיזכר לנו לאורך שנים אח"כ. זה נכון תמיד ובתקופה רגישה כזו יותר מאי פעם.

הרגישות עליה דיברתי מההתחלה היא לא סתם. לכל מי שנשוחח איתו היום יכול להיות בן/בת זוג שנלחמ/ת כרגע, יכול להיות שהוא/היא עצמו/עצמה במילואים ועונה לך בין לבין. יכול להיות שמישהו או מישהי מהמשפחה שלו/שלה נפגע/ה ב 7/10 או במלחמה אחרי. כולנו עדיין באירוע בדרך זו או אחרת. 

לפנות מראש זמן כפול ביומן, יתן לך להקדיש את הזמן למועמד/ת וגם לעצמך למקרה שהשיחה תתארך או תישמע מצוקה מהצד השני.

5. לשאוף ל NPS Score גבוה

NPS – Net Performer Score הוא הציון שמתקבל על השאלה "האם היית ממליץ עליו (הארגון/המוצר/השירות) הזה לאחרים כמוך. נרצה שמועמדים יזכרו אותנו לטובה ואפילו ימליצו עלינו לחברים לגבי התפקיד הזה או תפקידים דומים. 

6. להשאיר דלת פתוחה

כדאי לשתף את המועמדים שכשנפתחים תפקידים יש לך מאגר קורות חיים. שקורות החיים שלה/שלו נשארים שם, ושאם יהיה תפקיד רלוונטי תהיו בקשר איתו/איתה. ככל שהמועמד/ת הגיע/ה לשלב מתקדם בתהליך כדאי לשתף ולשקף את זה, ולהגיד שאם תיפתח עוד הזדמנות נשמח להיות בקשר. 

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ניהול גיוס
פרספקטיבה

פרספקטיבהאחד המשפטים שאני תמיד משתדלת לזכור, הוא שההיסטוריה נכתבת מהפרספקטיבה של הכותב.ת. כלומר, אותו אירוע, מעיניים של אנשים שונים ייראה אחרת לגמרי בסיפור שכל אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נרשמת כבר לדיוור של מורית על
גיוס עובדים?

This popup is the registration for Morit's Hebrew newsletter. If you don't read Hebrew, just click the X above.

אם גיוס עובדים מעניין אותך, הדיוור של מורית יתן לך רעיונות חדשים, תובנות מפתיעות וגישה למידע מעודכן בתחום. מורית שולחת הרבה מידע בשבילך, כדי לעזור לך להישאר בקצב מהיר ולהתעדכן בחדש בתחום לפני כולם (גם בזמן המלחמה)

דילוג לתוכן